Su Deposunu Polyester Kaplamanın Zararları

Polyester Nedir?

Su deposu malzemeleri arasında zaman zaman ucuzluğu yüzünden gündeme gelen polyester bu alan için hiç uygun bir madde değildir. Zira içeriği itibari ile bu alanda kullanımı son derece tehlikeli bir materyal olarak uzmanlarca belirtilmektedir. Petrolün bir yan ürünü olarak kıyafetlerde hayatımıza girmeye başlayan ürünün bileşimi içinde taş kömüründe bulunan katranın da içeriği bulunmaktadır. Ne kadar kurutulursa kurutulsun polyester su karşısında sürekli ve uzun süre direnç gösterememektedir. Yalıtım için özellikle betonarme depolar için kullanılmak istene polyester bir süre sonra çözülüp suya karşımaya başlayacaktır. İnsan sağlığı için son derece önem taşıyan su dünya sağlık örgütü verileri ile en öldürücü 6.cı yöntem olarak bilinmektedir. Bulaşıcı hastalıkların taşınmasında aktif görev üstlenen su kirliliği vücudunuza taşımak için önemli bir taşıyıcı olacaktır.

Su deposu hidrofor sistemini de etkileyecek olan polyester zaman içinde hidrofor sistemini de etkileyerek üst katlara su basılmasının önünü geçecektir. Yapılan işçiliği kolay olsa da yalıtımda son derece yetersiz kalan polyester ayrıca tesisat yenileme temizleme ve hidrofor bakımı gibi oldukça maliyetli ve zaman alan sorunların da habercisi olacaktır. Su deposu resmi eğitim ve sertifikaları almış izolasyon ekipleri tarafından yapılması gereken ve belirlenen uluslar arası standartlar çerçevesinde uygulanmalıdır. Aksi taktirde halk sağlığını etkileyecek bir numaralı tehdit içme suyunuz olacaktır.

Betonarme depolarda yalıtım için öncelikle basınçlı su yardımı ile depo içi temizlenmeli ve bir iki günlük kuruma evresine bırakılmalıdır. Eğer güçlü ısıtıcı varsa depo içine yerleştirerek kurutma işlemi hızlandırılabilir. Ardından yetkili servisin tavsiye ettiği malzeme depoya uygulanarak kurumak için uygun görülen 5 günlük zaman havalandırma desteği ile depoya sunulmalıdır. Bu sayede depo koku kalmaksızın kuruyacaktır. Fakat ısıtıcı takviyesi bu evrede kesinlikle uygulanmamalıdır. Son bir kez kimyevi temizleme işlemi depo kuruduğunda uygulanarak son kontroller yapılmalıdır. Ayrıca musluk suyuna verilmeden önce depo içindeki suyun içeriği kimyasal ve biyolojik analizler ile incelenmelidir. Olası bir bakteri ve kimyasal madde kalıntıları borulara su verilmeden önce tespit edilmelidir.

Similar Posts