Bursa Su Deposu İzolasyonu
Su deposu insan yaşamının son dönemde öne çıkan en büyük ihtiyaçları arasına girmiş durumda. Zira zaman zaman kesilen sular insan yaşamının günlük faaliyetlerini devam ettirebilmesinde büyük aksaklıklara sebep verebiliyor. Bu yönüyle konu ele alındığında Su deposu nerede? sorusunu soranlardansanız su deposunun sizin için ne kadar büyük önem taşıdığını henüz anlamamış olmanız sahip olduğunuz su deposu sayesinde gerçekleşmiş durumdan. Zira su kesildikten sonra minimum 3 ila 5 gün ihtiyacınızı karşılayabilecek su deposu yaşadığınız apartmanda halihazırda kullanılmaya devam ediyor. Su depoları yapılarına göre çatı ya da zemin katlarda yer alabiliyor.
Su deposu ebatları imal edildiği malzeme ile doğru orantılı değişiklik gösterebilmektedir. Yani Plastik malzemeden üretilen su depoları metal malzemeden üretilen su depoları ve betonarme olarak üretilen su depoları tamamen farklı ebatlarda ihtiyaca göre Dizayn edilmektedir. Su depolarında kullanılabilirlik kapasitesi Ton ile tanımlanıyor. 1 ton ile 250 ton arasında değişen kapasiteleri ek olarak özel üretim daha yüksek tonajlı su depoları da bulunabiliyor. Su depolarının bu denli büyük çaplı olabilmelerinin sebebi yaşam alanlarındaki yoğunluğun yükünü kaldırabilecek şekilde Dizayn edilmelerinden kaynaklanıyor. Su deposunun büyüklüğü tamamen olası bir su kesintisi durumunda ortamdaki yaşayan insanların belirli bir süre tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmesi ne olanak tanıyacak şekilde seçiliyor.
Su deposu ebatları 5 daireli bir apartman ile 50 daireli bir apartmanın ihtiyaçlarına karşılık verebilecek şekilde hesaplanıyor. Bu yönüyle bakıldığında su deposu izolasyonu büyük önem taşımakta. Çünkü su depolarının izole edilmediği durumlarda çok kolay bir şekilde bakteri yaşamına olarak tanıdığı biliniyor. Ayrıca temizlik işlemleri sırasında deponun daha kolay temizlenebilmesi için ve daha iyi hijyenik olabilmesi için Membran alkali boya uygulamaları ile depolar izole edilebiliyor. Membran uygulaması betonarme depolarda yaygın görülmekte olup plastik ve metal yüzeylerde önerilmiyor. Plastik ve metal yüzeyler için daha çok önerilen su deposu izolasyonu alkali boyalar olarak öne çıkıyor. Bu boyalar suya karşı dayanıklılık gösterirken bakteri yaşamını da olabildiğince uzun süre izole etmiş oluyor.