|

Beton Su Deposu Yalıtım Malzemesi

Su deposunun özellikleri ve sunmuş olduğu yararlar dikkate alındığında insan yaşamı için olmazsa olmaz ihtiyaçlar arasında olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Çünkü son yıllarda ülkemizde hızlı büyüyen şehirciliğin bir etkisi olarak yaşanan su kesintileri için tam manası ile çare olmaktadır. Su depoları suların kesildiği saatlik ve maksimum kapasitesine bağlı olarak 1 haftalık zaman dilimleri için yaşam alanlarında su takviyesi sunabilme özelliği taşımaktadır. Su deposunun sunabildiği bu ekstra su yerel sistemde su kesilse dahi apartman su deposuna dolan suyun kullanımı ile mümkün olmaktadır. Su depoları bu yüzden olağan üstü fayda sağlasa da son derece önem gösterilmesi gereken araçlardır.

Su deposunun zararları insan hayatında araçlar doğru şekilde yani amaca uygun şekilde talimatlara göre kullanılırsa yarar kullanılmazsa zarar vermektedir. Bunun en bariz örneklerinden biri de hiç şüphesiz su deposu olacaktır. Zira sağlık bakanlığı talimatları ile kullanım standartları oluşturulan su depolarında bu talimatlar dikkate alınmadığında olağan üstü riskler oluşabilmektedir. İzolasyon ve temizlik önem gösterilmesi gereken en önemli konuların başında gelmekte olup su deposu içinde suyun bir devir dayım göstermeden 10 günden fazla bekletilmemesinin altı çizilmektedir. Bu durumda su bakteri ortamına ve yosunlaşmaya çok kısa sürede müsaade edebilmektedir. Zira hayatın kendi anlamını taşıyan su en kolay hayatın filizlendiği alan konumundadır.

Su deposu yosun önleyici ile yosunlaşma ve bakteri önleyici ilaçlarla bu durum ortadan kaldırılabilir ve kontrol altında tutulabilir. Fakat su deposunda bir kez ilaç atayım ömür boyu artık depoya zaman ayırmaya gerek yok mantığı geçersizdir. Bu yüzden iş izolasyon seviyesinde profesyonel ekiplere depoyu izole ettirmek ile başlayacaktır. Zira plastik ve metal yüzeyli su depolarında izole işlemi alkali boyalar ile sağlanırken betonarme su depolarında bu membran ile gerçekleştirilmektedir. Bu depo uygulamaları ile deponuz yosun ve bakteri oluşumuna normalden 3 kat daha uzun karşı koyacak ve periyodik temizliklerin genel ortalama tarihi olan 6 aylık dilimlere kadar dezenfekte kalmasını sağlayacaktır. Fakat şebeke suyunun kalitesine bağlı olarak bu süre kısalabilmektedir.

Similar Posts